Brasov 775 ani – File Verzi

Brasov - Atestare 775 AniBrasovul va sarbatorii pe parcursul intregului an, 775 de ani de la prima atestare documentara a orasului Braşov. Astfel, toate evenimentele culturale si nu numai, vor fi organizate sub egida a 775 de ani de existenta pentru Municipiul Braşov.

Scrisa sub numele de Corona fiind realizata in urma cu opt secole in Catalogus Ninivensis. Documentul este un catalog al manastirilor premonstratense din Transilvania si Ungaria, alcatuit intre 1236 şi 1241 si contine toate asezamintele religioase vizitate de abatele Fredericus in 1235. Catalogul se pastreaza intr-o copie din secolul al XV-lea. In acest catalog se afla si prima mentiune documentara cunoscuta pana acum a Braşovului, vorbindu-se despre manastirea de calugarite din acest oras: „claustra sororum… in Hungaria… Dyocesis Cumanie Corona”.

Pentru 34Life acest an este reprezentat prin organizarea unor actiuni de plantare si ecologizare care sa ne inscrie in linia evenimentelor organizate. Actiunile se vor desfasura sub sloganul:

Alatura-te cruciadei moderne! Scrie o fila din istoria verde a orasului tau! Cu fiecare an mai nobil, mereu proaspat, mereu verde!

1. Turnirul Colinei

Prima campanie din acest proiect se numeste Turnirul Colinei si isi propune ecologizarea Colinei Universitatii. Mai multe detalii cat si imagini de la campanie gasiti la pagina dedicata actiunii aici.

2. Plantarea Piticilor

A doua campanie din acest proiect se numeste Plantarea Piticilor si isi propune sa dezvolte imaginatia celor mici, sa stimuleze interactiunile sociale, sa inoculeze comportamentul responsabil fata de natura si sa ii invete pe cei mici importanta lucrului in echipa. Mai multe detalii cat si imagini de la campanie gasiti la pagina dedicata actiunii aici.

3. Mai sanatosi cu fiecare copac

A treia campanie din acest proiect se numeste Mai sanatosi cu Fiecare Copac si reprezinta o prima actiune a parteneriatului semnat intre 34Life si Vodafone Romania, ce se incadreaza in programul de responsabilitate corporativa al companiei, de a se implica in sustinerea de proiecte si programe ce contribuie la protectia mediului . Mai multe detalii cat si imagini de la campanie gasiti la pagina dedicata actiunii aici.

4. File Verzi, Doua actiuni de Plantare la Gradinitele Nr 23 si Nr 25

A patra campanie din acest proiect s-a desfasurata la gradinitele Nr 23 si Nr 25 unde voluntarii cei mici au plantat peste 500 de plante ornamentale si 70 de copaci. Este a doua actiune in care 34Life incearca sa dezvolte imaginatia celor mici si sa le stimuleze interactiunile sociale si sa le inoculeze comportamentul responsabil fata de natura si sa ii invete pe cei mici importanta lucrului in echipa. Mai multe detalii cat si imagini de la campanie gasiti la pagina dedicata actiunii aici.

5. Tu Ce Ai Face Pentru Orasul Tau? – Sfarsitul primei parti

A cincea campanie din acest proiect s-a desfasurat in Brasov pe Strada Crinului (langa podul Zizin). La ora 10:30, echipele lucrau de zor, acompaniate de sunetul sirenelor locomotivelor ce treceau pe langa noi. Terenul nu ne-a prea ajutat – inainte fusesera constructii din beton si fier, insa efortul a meritat pentru ca la primavara va fi totul verde. Chiar daca uneori parea ca sapam dupa aur – cred ca e o munca la fel de grea – cu greu am acceptat ca nu mai avem unde sa plantam restul de copaci. La ora 13:30, mai cautam inca spatii pe unde sa mai strecuram cate un salcam. Mai multe detalii cat si imagini de la campanie gasiti la pagina dedicata actiunii aici.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by RaduM & Elegant Themes hosted by xServers